Eline Catseman Familieopstellingen Organisatieopstellingen

Organisatie-advies

Zit jouw team of organisatie ‘vast’ op bepaalde thema’s?

We hebben de neiging de analyse in te schieten, nog meer te praten en vooral met ons hoofd te bedenken wat nodig is of wat een oplossing kan zijn.

Dat kan heel werkzaam zijn. Maar vaak zie je dat je na verloop van tijd op eenzelfde punt uitkomt, linksom of rechtsom.

Mijn ervaring is, dat er pas echt verschil gemaakt wordt door uit te zoomen. Wat gebeurd hier echt? Wat als we naar het grotere geheel kijken?

Waar is dit probleem ooit een oplossing voor geweest?

Door situaties systemisch te benaderen, duik je gelijk op de essentie. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar vooral heel veel gedoe.

Zo kan ik je helpen

Naast mijn praktische inslag en jarenlange ervaring in ondernemerschap, hr en werving en selectie kan ik echt een paar lagen dieper. Door de onderstroom zichtbaar te maken voor jou als leider of ondernemer, en dit te combineren met praktsiche en uitvoerbare adviezen, kunnen problemen in plaats van te escaleren tot nog meer gedoe, werkelijk opgelost worden.

Ik maak graag de vergelijking met onkruid: Je kunt het maaien, maar je kunt het ook met wortel en al weghalen. Zo werkt het ook met problemen in een organisatie of team. Door de onderstroom mee te nemen door met een systemische benadering te kijken naar de casus, maken we samen werkelijk verschil.

Het vraagstuk bepaalt de werkvorm; afhankelijk van de vraag en diepte van de casus bepalen we samen een passende samenwerking. Graag maak ik in een afspraak kennis en beslissen we samen wat passend is.

Testimonial

Marcel, MKB ondernemer in Zeeland

“In onze organisatie was er al een tijd best wat gedoe, collega’s die botsen, negatieve sfeer en daardoor ook best wat verloop.

Direct na het eerste gesprek met Eline merkte ik al een verschuiving en dat zette zich door in onze verdere samenwerking.

De neuzen gingen weer dezelfde kant op, dankzij directe bewustwording van ieders plek binnen de organisatie. Daar was toch wat ruis op komen zitten afgelopen jaren.

Ook maakte Eline zichtbaar dat er interventie nodig was op directieniveau, niet per se leuk om te horen, maar zoals Eline het uitlegde kon ik direct mee en direct verandering toepassen en handelen.

Nu we 4 maanden verder zijn kan ik alleen maar zeggen dat zowel onze interne communicatie een enorme boost heeft gekregen als ook ikzelf als ondernemer en directeur. Er is niemand meer weggegaan, er wordt weer gelachen op de vloer. Ik heb inzichten gekregen waar ik zelf nooit aan gedacht had en handvaten die ik echt niet uit een boek of standaard training had kunnen halen.

Eline kijkt objectief en oordeelloos mee en schakelt snel richting positieve oplossingen.”