Heb je vragen over opstellingen?
Check dan even hier of ze er tussen staan.
Staat jouw vraag er niet bij? Stel ze hier:

Hoe werkt een opstelling?

Een familieopstelling vind plaats in groep. Deelnemers worden aangewezen als representant van de personen of elementen uit het systeem van de vraagsteller. De opgestelde personen zijn dus niet de echte collega’s of familieleden van de vraagsteller, deze hoeven er ook niet bij te zijn of überhaupt van de opstelling af te weten.

Wat is een organisatieopstelling? 

Een organisatieopstelling is een weergave van in welk veld jouw organisatie (of team, of welke elementen jouw vraag dan ook bevat) zich bevind. Het kan inzicht geven in welke elementen meespelen en wat de onderliggende dynamieken zijn.

Ik ben bang dat ik niet genoeg voel als representant?

Allereerst: ik heb inmiddels echt al veel opstellingen begeleid en nog nooit meegemaakt dat iemand niet kon deelnemen i.v.m. niks voelen. We weten niet hoe het mogelijk is, maar wanneer je als representant wordt uitgenodigd wordt je bewogen naar een bepaalde plek.  
Daar gebeuren dingen die niet te verklaren zijn. Je hebt de neigen zinnen uit te spreken of voelt heel lichamelijk dat je voeten vast staan, je gaat wankelen, of voelt sterke emoties als angst, woede of verdriet. Voor mij is het ook niet zo belangrijk hoe het precies werkt. Feit is dat het werkt.  
En dat het jou, ook als representant, zoveel inzicht kan geven door te doorvoelen wat er is in de opstelling van iemand die je niet kent en wellicht nooit meer ziet na de opstellingendag

Zijn er nog andere opstellingen?

Jazeker. Ik werk ook regelmatig met tijdlijnopstellingen, LIP opstellingen (Life Integration Process), opstelling van het verlangen.